Stari recept na koji smo svi zaboravili: Od ovog jela ići će vam voda na usta, nećete znati kada vam je dosta
Foto: Sam Edwards / Caia Image / Profimedia

majstorski

Stari recept na koji smo svi zaboravili: Od ovog jela ići će vam voda na usta, nećete znati kada vam je dosta

Ovaj obrok donosi odlučan spoj ukusa i dašak nostalgije na našu trpezu

Objavljeno:

Sve staro je ponovo novo, uključujući i recepte. Ukusan danas kao i pre nekoliko decenija, ovaj starinski recepti za ručak se vraća "u modu".

Osim što ovaj obrok donosi odlučan spoj ukusa i dašak nostalgije na našu trpezu, možemo da uživamo i u tome što je paradajz punjen pečurkama ujedno i veoma jefino glavno jelo ili prilog, a uz to se i brzo sprema.

Uz mešavina pečuraka i sira, punjeni paradajz je zaista dekadentan.

Sastojci:

  • 4 velika paradajza
  • so i biber po želji
  • 500 g isečenih svežih pečuraka
  • 1/4 šolje margarina
  • 2 kašike višenamenskog brašna
  • 1 šolja biljnog sira
  • 2 kašike mekih mrvica hleba
  • 3/4 šolje iseckanog svežeg peršuna
  • 2/3 šolje narendanog biljnog kačkavalja

Priprema:

Isecite paradajz na polovinu, izvadite i bacite pulpu, ostavljajući tanku ljusku.

Lagano pospite solju i preokrenite na papirne ubruse da se ocede 15 minuta.

U velikom tiganju propržite pečurke na margarinu dok većina tečnosti ne ispari, oko pet minuta.

Pospite brašnom i dodajte rendani biljni kačkavalj. Kada proključa, kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, oko dva minuta. Skloniti sa vatre.

Umešajte hlebne mrvice, peršun i trećinu šolje biljnog sira.

Sipajte po kašiku smese u "šolje" od paradajza i kada ih napunite, pospite preostalim sirom i stavite u podmazanu vatroslatnu posudu.

Pecite nepokriveno na 200 C° dok se sir ne otopi, otprilike oko 10 minuta.

Servirajte toplo.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Ona/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.